Zagreb, 24. kolovoza 2018.

Ministrica Pejčinović Burić: „Predanost, posvećenost i proaktivni pristup u afirmaciji naših vanjskopolitičkih prioriteta“

U Zagrebu je u petak, 24. kolovoza 2018. nastavljena Konferencija veleposlanika i generalnih konzula. Praksa je to koju je uvela aktualna Vlada Republike Hrvatske, u namjeri da ona postane redovito godišnje okupljanje i prilika za neposrednu razmjenu mišljenja i iskustava hrvatskih diplomatskih predstavnika međusobno, te s visokim državnim dužnosnicima.

Drugi dan Konferencije bio je posvećen temama gospodarske i javne diplomacije te funkcioniranju službe vanjskih poslova.

Veleposlanici i generalni konzuli razgovarali su s resornim ministrima i ostalim visokim dužnosnicima o odrednicama hrvatske ekonomske politike, pokretačima hrvatskog gospodarstva, uz razmjenu mišljenja i iskustava o izazovima i prilikama s kojima se hrvatski diplomatski predstavnici susreću kroz svoj svakodnevni rad.

Posebna pozornost posvećena je suradnji s Hrvatima izvan domovine te aktivnostima iz područja javne diplomacije, gdje je riječi bilo o kreiranju slike o Republici Hrvatskoj u inozemstvu i korištenju novih medija u diplomatskoj praksi.

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić pozvala je ovom prigodom veleposlanike i generalne konzule na predanost, posvećenost i proaktivni pristup, kako bi na najbolji mogući način afirmirali naše vanjskopolitičke prioritete, jačali gospodarsku suradnju i partnerstva i promovirali hrvatsku kulturu u svijetu.

Ovogodišnja Konferencija zaključena je razgovorima o organizaciji i funkcioniranju službe vanjskih poslova.

Fotogalerija je dostupna na - https://flic.kr/s/aHskGJhRu9